Date
April 4, 2024
Category
Webfejlesztés
Reading Time

Az egyedi webalkalmazás fejlesztés menete az AP4 DIGITAL-nál

Az innovatív funkciókat tartalmazó PWA-k (azaz progresszív web alkalmazások) elterjedése költséghatékony megoldást jelent azon vállalkozásoknak, amelyek a weboldalaknál interaktívabb, de a natív alkalmazásoknál gyorsabban elérhető eszközre vágynak szolgáltatásaik népszerűsítéséhez. Olvass tovább, mutatjuk, hogyan zajlik az egyedi web alkalmazás fejlesztés az AP4 DIGITAL-nál.

1.  Az egyedi web alkalmazás céljának pontos kijelölése

Az egyedi webalkalmazások a felhasználó készüléke helyett egy web szerveren futnak, ezért használatukhoz elég egy böngészőt megnyitni. A villámgyorselérés mellett óriási előnyük, hogy a betöltésük sebessége is gyorsabb és akár offline módban is működtethetők. 

Az egyedi webalkalmazás fejlesztés jó választás, ha a konverziónövelés acél, mert a termékpaletta és a szolgáltatások látványos vizuális elemekkel történő bemutatása akár ösztönözheti is a látogatókat a vásárlásra.

Legyen szó a B2B partnerekkel valókommunikáció hatékonyság növeléséről vagy a potenciális vásárlók szórakoztatásáról, az AP4 DIGITAL-nál a projekt indulásától kezdve a megrendelővel közösen dolgozunk, ezért az egyedi web alkalmazás tervezését is csak a pontos ügyféligények és célok ismeretében kezdjük el.

2.  Specifikáció tervezet készítése a web alkalmazáshoz

Miután a vállalat teljes üzleti modelljét és az összes munkafolyamatot feltérképeztük, részletesen rögzítésre kerül, hogy milyen lépések követik egymást az egyedi webalkalmazás fejlesztésben.

A főbb kihívások ismeretében az Appz4 fejlesztői csapata és az ügyfél közösen dönti el, hogy milyen stratégia mentén fejlesszük a webalkalmazást. Ehhez általában az agilis módszertant ajánljuk, mert az egyedi webalkalmazás fejlesztése ilyenkor kis csoportokban zajlik, így az első kész iteráció is hamarabb megismerhető.

Az agilis egyedi webalkalmazás fejlesztés óriási előnye, hogy az esetleges módosítások során nem a teljes terméket kell újratervezni, hanem csak a legutolsó iterációt kell felülírni. Ráadásul a Scrum szisztéma mentén a megrendelő is teljes értékű csapattag, mert a munka során bármikor lehetősége van javaslatokat tenni.

3.  Az egyedi web alkalmazásfejlesztése

Az egyedi webalkalmazás fejlesztés teljes időtartama alatt a megrendelő rendelkezésére állunk, ezért a munka a lehető legkoordináltabb formában tud haladni.

A hatékony visszajelzés és a gyors módosítások az AP4 DIGITAL-nál garantáltak, mert

●     a kontrollálás modern projektkövető eszközökkel történik,

●     a megrendelő gyakori és részletes jelentésben értesül az egyedi web alkalmazás alakulásáról,

●     többféle kommunikációs csatorna(chat, online konferenciabeszélgetés, személyes találkozók, e-mail) áll az ügyfél rendelkezésére,

●     dedikált kapcsolattartó munkatárs felel a közös munka gördülékenységéért.

Ha az egyedi webalkalmazás trendi PWA-ként készül, a frontend és a backend területek egymástól függetlenül fejleszthetők, majd API kapcsolattal köthetők össze. Ez azért jó, mert a háttérrendszer esetleges túlterhelődése sem tudja rontani a felhasználói élményt.

4.  Költségoptimalizálás egyedi webalkalmazással

Amennyiben a cég többféle tevékenységi körrelvagy e-kereskedelemmel is foglalkozik, az egyedi webalkalmazás egyetlenplatformban fogja össze a különböző digitális csatornákat.

Sőt, egy egyedi webalkalmazással az iselkerülhető, hogy az egyes operációs rendszerekre, eszközökre vagy böngészőkrekülön-külön kelljen ugyanazt az oldalt lefejleszteni, mert a PWA az expókon,illetve az üzletekben kiállított látványos kioszkokon és okostévéken is gondnélkül fut majd.

5.  Az egyedi webalkalmazás alapostesztelése

Csakúgy, mint a szoftverfejlesztések vagy a natív mobilalkalmazások esetében, az Appz4-nál az egyedi webalkalmazás fejlesztésben is a minden részletre kiterjedő tesztelésben hiszünk.

A tesztfolyamat legfontosabb lépései:

●     az egyedi webalkalmazás különbözőeszközökön történő futtatása,

●     a böngészőkkel való kompatibilitás ellenőrzése,

●     a mobilapplikációkhoz hasonló extra funkciók (pl. kamera- és mikrofon vezérlés, tárhely-elérhetőség, push üzenetek küldése) kipróbálása.

Emellett az egyedi webalkalmazás terhelhetőségét is folyamatosan felülvizsgáljuk, mert a megfelelő hirdetési stratégiával, valamint SEO- és online marketing szakértő kollégáink esetleges bevonásával a megrendelő már az induláskor sok-sok látogatóra számíthat.

6.  Az egyedi webalkalmazás élesítése

Függetlenül attól, hogy B2B vagy B2C fókuszú egyedi webalkalmazásról van szó, az Appz4-nál igény szerint az élesítés után is folyamatos támogatást biztosítunk. Az egyedi kód rugalmassága miatt pedig a vállalat növekedéséhez igazodó frissítések is rövid határidővel teljesíthetők.

Kérés esetén az egyedi webalkalmazás fejlesztés speciális kiberbiztonsági eszközökkel is felturbózható, ezért a vállalat, a vásárlók és a tranzakciók adatainak kiszivárgása vagy törlődése is hatékonyan megelőzhető.

Vállalkozásodnak egyedi webalkalmazásra van szüksége?

Ötleteljünk együtt!

Kérj időpontot díjmentes konzultációra »

 

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha konzultálni szeretne csapatunkkal, 24 órán belül visszahívjuk!
HÍVJON MOST!