Date
April 4, 2024
Category
Szoftverfejlesztés
Reading Time
7 min

3+1 újító MI megoldás a még hatékonyabb ERP rendszerhez

Egyesek ódzkodnak tőle, mások izgatottan várják, hogy a jövőben miként befolyásolja majd a mesterséges intelligencia(továbbiakban MI) az üzleti életet. Az azonban már most látszik, hogy az ERP rendszerbe integrálva egyes MI megoldások a kiadások csökkentését és a bevételek növekedését is elő tudják segíteni. Olvass tovább, mutatunk néhány AP4 DIGITAL ötletet az MI-vel kombinált ERP rendszer fejlesztésére.

1.  Gyors kockázatkezelés a CRM-ben MI megoldásokkal

Az ERP rendszer beépített MI megoldásai a CRM-be bevitt adatok és a nyilvános céginformációk alapján valós időben elemzik a potenciális partnerek megbízhatóságát. Így nemcsak a negatív megítéléstől, de az esetleges pereskedéstől és komoly anyagi károktól is képesek megvédeni a vállalatot.

Az MI megoldásokkal kiegészített ERP rendszer a komplex döntéshozatali folyamatok előkészítését is hamar elvégzi, mert egy egész csapat több napos vagy akár több hetes kutatómunkáját is percek alatt képes helyettesíteni.

Az ERP-be integrált MI megoldások

●     kiszűrik a használni kívánt szoftver adatvédelmi kockázatait,

●     átvizsgálják a szellemi tulajdon védelmére vonatkozó irányelveket,

●     jelzik, ha a potenciális partner megsértette az információbiztonsági szabályokat,

●     kiküszöbölik a szolgáltatás kiesésből eredő üzletmenet-folytonossági kockázatokat.

Fontos, hogy a valóban hatékony kockázatkezelésben az MI megoldások csak kiegészítők, mert a felelősségteljes döntéshozatalhoz mindenképpen emberi intelligenciára van szükség.

2.  ERP rendszerbe integrált MI megoldások a fenntarthatóság mérésére

A klímaváltozás következtében a fenntarthatóság ma már egyre fontosabb szerepet tölt be a gyártási és a beszállítói folyamatokban.

Az, hogy egy vállalat mennyire “zöld”, a versenytársakhoz képest előnyt vagy hátrányt is jelenthet számára, ezért az ERP rendszerbe integrált MI megoldásokkal akár a károsanyag kibocsátás mérése, majd annak visszaszorítása is megvalósítható.

Az MI által gyűjtött adatok (pl. a beszállító járművek szén-dioxid kibocsátása) az éves beszámolók alapján vagy akár havi bontásban is összehasonlíthatók, ezért átláthatóbb lesz, hogy mely területeken van szükség a beavatkozásra.

3.  MI megoldások az ERP rendszer követhető termékkezeléséhez

Az MI megoldások a bonyolult készletezési folyamatokat is hatékonyan tudják menedzselni, ezért az ERP rendszerben garantáltan átlátható (39. blogposzt) lesz, hogy az értékesítés egyes fázisaiban pontosan mennyi termék van éppen.

Az ERP rendszerben használt MI azonnal észleli, ha

●     egy termék iránt hirtelen megnő a kereslet,

●     az új termékek bevezetése sikeres volt,

●     az ellátási lánc egy ponton megszakad.

Sőt, mivel az ERP rendszer MI megoldásai a vásárlási szokásokat is folyamatosan monitorozzák, az árak optimalizálásában és a sikeres marketing kampányok összeállításában is segítenek.

+1: A legjobban kvalifikált új munkavállaló megtalálása MI megoldásokkal

Egy MI megoldásokkal felruházott ERP rendszer bevezetésidőt spórol a vállalat HR-osztályának, sőt, még az új munkavállaló is hamarabb onboardálható a szervezetbe.

A szoftver gépi tanulással elemzi a beérkezett önéletrajzokat, majd kizárja azokat, akik nem felelnek meg a cég elvárásainak.A fennmaradó pályázatokat rangsorolja is, ezért a személyes elbeszélgetésre már garantáltan csak a releváns jelöltek lesznek esélyesek.

Később az ERP rendszerbe integrált MI megoldás azt is ki tudja szűrni, hogy melyik munkatársnak lenne szüksége továbbképzésre, ezért a szervezeti tudás folyamatosan naprakész marad.

MI megoldásokkal felturbózott ERP rendszert keresel? Az AP4 DIGITAL-nál a céges igényeknek tökéletesen megfelelő szoftvert fejlesztjük le nektek.

Kérj időpontot díjmentes konzultációra »

 

 

 

 

 

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha konzultálni szeretne csapatunkkal, 24 órán belül visszahívjuk!
HÍVJON MOST!